ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
Το Ελεύθερο Σχέδιο
...
- ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
.
-ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

-Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

-ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

-ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

-ΕΙΚΟΝΑ & ΑΝΕΙΚΟΝΙΚΟ

-ΕΙΚΟΝΑ & ΑΝΕΙΚΟΝΙΚΟ2

-ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΑΞΟΝΑ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
-Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

ΑΝΘΡ.  ΠΡΟΣΩΠΟ
-ΤΟ ΣΩΜΑ
-ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ

Αποκτείστε το CD-ROM
Ανθρώπινο σώμα - Αναλογίες - Μεθοδολογία:
   Οι αναλογίες στο ανθρώπινο σώμα σχεδιάζονται κυρίως σε αναλογία 1:8, αναλογίες που άφησαν οι πρόγονοί μας μέσα από τα γλυπτά. Δηλαδή το κεφάλι χωρά μέσα στο ύψος του σώματος 8 φορές. Μια άλλη αναλογία είναι 1:7,5. Αφαιρούμε σχεδιαστικά το 1/2 του κεφαλιού από μηρούς και μπράτσα, αντί 2 κεφάλια μόνο 1,1/2.
   Όταν σχεδιάζετε ένα ανθρώπινο σώμα, ασχοληθείτε με τις γενικές φόρμες. Αφού σχεδιάσουμε τον άξονα με τα 8 χωρίσματα, στην πρώτη γραμμή -μετά την αρχική γραμμή της κόμης-  σχεδιάζουμε το πηγούνι. 
   Η θηλή στο αντρικό σώμα σχεδιάζεται λίγο πριν τη δεύτερη γραμμή ενώ στο γυναικείο αμέσως μετά τη γραμμή. Ο αφαλός είναι κάτω από την 3η γραμμή και το μέσον του σώματος στην 4η γραμμή, όπου βρίσκονται τα γεννητικά όργανα του ανθρώπου. Στην 6η γραμμή επάνω ακουμπούν τα γόνατα, ενώ στην 7η γραμμή υπάρχει το τελείωμα των μυών της γάμπας και τέλος στην 8η γραμμή οι πατούσες.
   Το αντρικό σώμα έχει άνοιγμα θώρακα μεγαλύτερο από το άνοιγμα της λεκάνης του, ενώ στο γυναικείο το άνοιγμα είναι ίδιο. Το άνοιγμα στο ύψος του θώρακα στο αντρικό σώμα είναι ίσο με το άνοιγμα από δύο κεφάλια.
   Σε ένα σώμα σε χαλαρή στάση προσοχής, ο ώμος σχεδιάζεται λίγο χαμηλότερα από την κάτω γνάθο, περίπου στο 1/3 του 1ου ανοίγματος.
E-mail e-mail           Αρχική σελιδα         
τμήματα Δημοτικού - Γυμνασίου / Λυκείου - Υποψηφίων - Αντρών / Γυναικών  -  Β. Ηρακλείου 9 - Θεσσαλονίκη - τ.κ. 546 25 -  τηλ 2310 540918

Αν εδώ βρεθήκατε από αναζήτηση σε Ιστοχώρο και θέλετε να δείτε όλη μας τη Ιστοσελίδα τότε, και μόνο τότε κάντε κλικ εδώ